درباره نویسنده
کریم دلاوری
تعداد پست ها 367انفلوانزا در کودکان :نکات مهمی که باید بدانیم
در این مقاله نکاتی در مورد درمان انفلوانزا یادآور می شویم .
آنفولانزا یک بیماری حاد تنفسی است
مقدمه - آنفولانزا یک بیماری حاد تنفسی است که توسط ویروس های آنفولانزای A یا B و به ندرت ویروس های آنفلوانزای C ایجاد می شود. همه ساله در سرتاسر جهان شیوع پیدا می کند، عمدتاً در فصول زمستان در آب و هوای معتدل.
آنفولانزا به طور کلی یک بیماری حاد، خود محدود شده و بدون عارضه در کودکان سالم است، اما می تواند با عوارض و مرگ و میر شدید همراه باشد. گروه های خاصی از کودکان در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید یا پیچیده آنفولانزا هستند (جدول 1).
ایمن سازی مهمترین اقدام بهداشت عمومی برای پیشگیری از عفونت آنفولانزا است. با این حال، همه کودکان واکسن آنفولانزا دریافت نمی کنند، و کودکان ممکن است علیرغم واکسیناسیون آنفولانزا به آنفولانزا مبتلا شوند. داروهای ضد ویروسی یک گزینه درمانی مهم برای بیماران مبتلا به آنفولانزا هستند.
درمان آنفولانزای فصلی در کودکان در اینجا ارائه خواهد شد. ویژگی های بالینی و تشخیص آنفولانزا در کودکان، واکسیناسیون آنفولانزا در کودکان، استفاده از داروهای ضد ویروسی برای پیشگیری از آنفولانزا در کودکان، درمان آنفولانزا در بزرگسالان، و فارماکولوژی داروهای ضد ویروسی مورد استفاده برای آنفولانزا به طور جداگانه مورد بحث قرار گرفته است.
اقدامات کلی در درمان انفلوانزا
مدیریت علائم - ناراحتی ناشی از آنفولانزا به دلیل تب، سردرد، فارنژیت و/یا درد عضلانی را می توان با استامینوفن یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (مانند ایبوپروفن) درمان کرد. از مصرف سالیسیلات در کودکان کمتر از 18 سال به دلیل ارتباط با سندرم ری باید اجتناب شود.
درمان علامتی سرفه و رینیت مانند سرماخوردگی است.
داروهای ضد سرماخوردگی ترکیبی بدون نسخه هیچ فایده اثبات شده ای ندارند و با مصرف بیش از حد و کشنده در کودکان مرتبط هستند. آنها را توصیه نمی کنند .
کی کودک را در بیمارستان بستری کنیم ؟
تصمیم برای بستری شدن کودک مبتلا به آنفولانزا فردی است. نشانه های بالقوه برای بستری شدن در بیمارستان عبارتند از:
●تنگی نفس قابل توجه در حالت استراحت
●تغییر وضعیت روانی
●بیماری پیشرونده یا وخامت بالینی، به ویژه اگر همراه با کمبود اکسیژن خون باشد
●کم آبی یا ناتوانی در حفظ اب بدن به شکل خوراکی
●بدتر شدن شرایط مزمن پزشکی
● ایجاد عوارض جدی (مانند میوکاردیت، آنسفالیت، عوارض دستگاه تنفسی تحتانی مانند پنومونی باکتریایی ثانویه، میوزیت شدید)
از طریق لینک زیر می توانید اطلاعات کاملی درباره دکتر کریم دلاوری متخصص اطفال شیراز و راههای ارتباطی به دست اورید .
لینک زیررا لمس کنید
کنترل عفونت
کنترل عفونت - هنگامی که کودکان با آنفولانزا یا بیماری شبه آنفولانزا در بیمارستان بستری می شوند، اقدامات احتیاطی استاندارد و اقدامات احتیاطی قطره ای برای طول مدت بیماری توصیه می شود [1]. (به "اقدامات کنترل عفونت برای پیشگیری از آنفولانزای فصلی"، بخش "اقدامات احتیاطی جداسازی" مراجعه کنید.)
کودکان مبتلا به بیماری شبه آنفلوانزا باید از مراکز مراقبت بهداشتی اجتناب کنند ، مگر اینکه کودکان به ارزیابی بیماری شبه آنفولانزا نیاز داشته باشندبه عنوان مثال، گروه پرخطر (جدول 1)، شواهدی مبنی بر عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، بیماری شدید یا وخامت سریع بالینی داشته باشند .
محدودیت تماس با افراد در معرض خطر
تماس با افراد در معرض خطر حداقل تا هفت روز پس از شروع علائم یا 24 ساعت پس از رفع تب، هر کدام طولانی تر باشد باید محدود شود [2،3]. ریزش ویروس، حتی با درمان، ممکن است بیش از 10 روز باشد [4].
کودکان بیمار کی می توانند به مدرسه بروند ؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه می کند که کودکان مبتلا به بیماری شبه آنفولانزا تا 24 ساعت پس از رفع تب (درجه حرارت >100.4 درجه فارنهایت [38 درجه سانتیگراد]) بدون داروهای ضد تب، از مدرسه یا مراقبت روزانه در خانه بمانند [2].
این توصیه در مورد اینکه کودک درمان ضد ویروسی دریافت کرده باشد یا خیر اعمال می شود. همچنین برای سایر مکانهایی که اکثر افراد در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا نیستند (مانند کمپ، فروشگاهها، اجتماعات اجتماعی) نیز اعمال میشود.
درمان عفونت همزمان :مصرف انتی بیوتیک کی و چرا ؟
مدیریت عفونت همزمان - در کودکان مبتلا به آنفولانزا، آنتی بیوتیک ها باید برای عوارض باکتریایی اثبات شده یا مشکوک قوی (مانند پنومونی باکتریایی، اوتیت حاد میانی، سینوزیت) نگهداشته شود
انتخاب آنتی بیوتیک ممکن است با بررسی و کشت نمونه های مناسب هدایت شود. با این حال، اگر علت عارضه باکتریایی نامشخص باقی بماند، آنتیبیوتیکهای تجربی به طور کلی باید بر روی شایعترین پاتوژنهای باکتریایی پس از آنفولانزا هدایت شوند:
- استافیلوکوکوس اورئوس،
- استرپتوکوکوس پنومونیه،
- استرپتوکوک پیوژنز (گروه A استرپتوکوکوس،)
- نوع غیرقابل تفکیک هموفیلوس انفلوانزا
- آنفلوآنزای هموفیلوس نوع ب.
از طریق لینک زیر می توانید اطلاعات کاملی درباره دکتر کریم دلاوری متخصص اطفال شیراز و راههای ارتباطی به دست اورید .
لینک زیررا لمس کنید
●عفونت همزمان مجاری تنفسی تحتانی با استافیلوکوکوس پنومونیه یا استافیلوکوکوس اورئوس – عفونت همزمان دستگاه تنفسی تحتانی با استافیلوکوکوس پنومونیه یا استافیلوکوکوس اورئوس ممکن است در کودکان بدون شرایط پرخطر رخ دهد و به ویژه شدید و به سرعت کشنده باشد.
برای کودکان مبتلا به پنومونی تهدید کننده زندگی که عفونت آنفولانزا را پیچیده می کند، ما درمان تجربی گسترده ای (به عنوان مثال، درمان ترکیبی با وانکومایسین به همراه یک آنتی بیوتیک دوم [کلیندامایسین، سفتارولین، یا لینزولید]) علاوه بر درمان ضد ویروسی ارائه می دهیم.
اگر بیمار شدیم چه کنیم ؟
Groups at high risk for influenza complications
Children <5 years, but especially <2 years* |
Adults ≥65 years of age |
People who are pregnant or up to 2 weeks postpartum |
Residents of nursing homes and long-term care facilities |
Non-Hispanic Black persons, Hispanic or Latino persons, and American Indian or Alaska Native persons¶ |
People with medical conditions including:
|
* In young children, rates of hospitalization and mortality are greatest among those <6 months of age.
¶ Possibly related to economic and social conditions (eg, poverty, multigenerational households, limited access or barriers to influenza vaccination).